Św. Marcin 12 , Poznań 61-803

tel. 61 8537-570

e-mail: shop@3telnia.pl

nr. konta : 61 1050 1520 1000 0091 1756 9922

Wydawnictwa

Zaloguj się

Meksyk od kuchni. Od Azteków do Adelity - Susana Osorio-Mrożek

Historia
15
PLN
Meksyk od kuchni. Od Azteków do Adelity - Susana Osorio-Mrożek
f-meksyk-od-kuchni-od-aztekow-do-adelity.jpg
  • nowość
in_stock
Dostępność:
średnia ilość
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 15,00 zł
Cena netto: 14,29 zł
szt.

Książka opowiada o meksykańskiej historii z perspektywy kulinarnej, ponieważ gastronomia to jedna z najbardziej charakterystycznych cech kultury Meksyku i zwierciadło jego historii. Meksyk to kraj różnorodny zarówno geograficznie pustynie, doliny, lasy, selwy, góry i wybrzeża jak i etnicznie; to tej różnorodności zawdzięcza swe kulinarne bogactwo. Dawne cywilizacje osiadłe na terenach dzisiejszego Meksyku udomowiły indyka, podjęły uprawy wielu gatunków roślin, takich jak kukurydza, pomidor, fasola, chili, dynia, orzeszki ziemne, awokado, kakao, wanilia , które dziś goszczą na stołach całego świata. W wyniku hiszpańskiej konkwisty meksykańska kuchnia wzbogaciła się o elementy europejskie i nadal, nie tracąc swego charakteru, czerpie inspiracje z całego świata.

Dane techniczne

Autor Susana Osorio-Mrożek
Rok wydania 2014
Wydawca Universitas
Typ okładki Miękka
Ilość stron 400
Wymiary 140x205mm

Opinie o produkcie (0)

* - Pole wymagane

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Statystyki

Produktów:
1307
Kategorii:
24
Nowości:
101
Promocje:
0

Wersje językowe

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl